Leven met hart en ziel

Je bent niet “gek” of “raar” of “onzelfstandig” wanneer je hulp inroept van een psycholoog~coach, je geeft ook de controle niet uit handen. Zie het als een investering in je eigen geluk en ontwikkeling, je mag nu van jezelf tijd en aandacht geven aan wie je bent en wie je wilt zijn. Je mag je vragen en onzekerheden uiten, zonder bang te hoeven zijn voor (ver)oordelen of luistervinken, in de veiligheid van mijn praktijk nodig ik je hiertoe uit. Ik zie mezelf als iemand die een tijdje met je mee mag lopen en met wie je vrijuit en spelenderwijs oefent, uitwisselt, experimenteert, filosofeert etc.. Het gaat over jouw leven, jouw relatie met jezelf, dus jij bent en blijft aan zet. Omdat je het kan.

“Bij de psycholoog vragen ze je steeds naar je gevoel”… Natuurlijk kan het praten over je situatie, het ervaren van een niet oordelend, luisterend oor het nodige met je doen. Het bovenkomen en verwerken van sommige emoties, herinneringen of ervaringen werkt veelal louterend, wordt bovendien regelmatig afgewisseld met humor en relativering. Er is een gezonde balans tussen zelfonderzoek en praktisch, oplossingsgericht werken. Het gaat erom dat je handvatten krijgt/vindt om de balans en het vertrouwen terug te vinden en keuzes te maken die voor jou goed voelen. Vanuit een positieve, heldere en liefdevolle grondhouding.

Hieronder een aantal voorbeelden van thema’s die mensen benoemen als aanleiding voor de coaching:

IK:

 • ben aan het overleven, loop op mijn tenen, hou het nog maar net vol. Hoe kan ik meer ontspannen, hoe krijg ik helder wat ik echt belangrijk vind?
 • loop steeds tegen bepaalde patronen, conflicten, herhalingen op. Wat is mijn eigen rol hierin, wat kan ík veranderen/anders doen? Hoe doe ik dat?
 • blijf malen en malen en malen, raak uitgeput en moedeloos. Nu is het klaar. Het mag anders.
 • ben zó klaar met ‘ziek, zwak en misselijk’ en leven met of vanuit mijn beperkingen. Maar hoe nu verder?
 • wil beter zien waar ik nog op ‘de automatische piloot’ leef, ik wil wakker en vrij in het leven staan. Er is meer, dat is zo helder voor me.
 • vind mezelf niet leuk zoals ik nu doe en leef. Ik wil blíjer worden met mezelf, meer plezier in mijn leven en mijn relaties ervaren.
 • wil met iemand praten die me helpt anders naar mijn huidige omstandigheden en patronen te kijken om van daaruit nieuwe keuzes te kunnen maken en praktisch toe te passen.
 • voel zelf ook wel aan dat ik uit balans ben maar hoe kom ik ooit in balans?
 • vraag me meer en meer af “waar doe ik het allemaal voor?”. Ik zoek iemand die voor dit soort diepere vragen open staat en die begrijpt dat dit voor mij wezenlijk is.
 • wil nu echt anders en ik sta ervoor open dat het niet via de weg van diagnose of behandelplan gaat. Ik wil met iemand samenwerken die me voor vol aanziet en die van daaruit vanaf het eerste moment met mij in contact is en mee kijkt wat voor míj werkt.
 • heb een chronische ziekte en wil tegelijkertijd zo vrij en geïnspireerd mogelijk leven. Een ‘wijze’ en fijne gesprekspartner zou ik hierbij erg waarderen.